Excursions

ΕΝΥΔΡΕΙΟ-φωτογραφική εκδρομή

  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 3,5 ώρες - 4 χλ. απόσταση περίπου
  • ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ : Τρίτη , Πέμπτη , Σάββατο
  • Language: en, de, ru, fr, nl
  • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Ηράκλειο
  • ΤΙΜΗ :
Book Now

• Επαγγελματίες και πολύγλωσσοι οδηγοί
.

Φιλοδωρήματα και προσωπικά έξοδα

Ας ανακαλύψουμε την πόλη με έναν εντελώς νέο τρόπο καθώς και  να αναπτύξουμε τις δεξιότητές μας στη φωτογραφία αλλά και να δούμε τα αξιοθέατα την ίδια στιγμή.

Πρόγραμμα

Ξεκινάμε την εξερεύνηση μας από το περίφημο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου (ο πιο διάσημος πρωθυπουργός της Ελλάδας) που κυριαρχεί σε ένα από τα πιο επισκέψιμα μέρη της πόλης, στην πλατεία Ελευθερίας. Καθώς περνάμε θα επισκεφτούμε μερικές από τις πιο όμορφες και φωτογενικές περιοχές της πόλης και σιγά σιγά θα οδηγηθούμε σε στενά δρομάκια δίπλα στην πλατεία, τις λεγόμενες  «πράσινες πόρτες» .Εδώ θα βρούμε μικρές παραδοσιακές ουζερί και παλιά ποιοτικά εστιατόρια που είναι γεμάτα  κάθε βράδυ, όλα συνδυασμένα όμορφα με τα χρώματα του παλιού Ηρακλείου.

Ο επόμενος σταθμός για φωτογράφηση βρίσκεται στον τάφο του πιο γνωστού συγγραφέα της Κρήτης του 20ου αιώνα, Νίκου Καζαντζάκη, με τον παγκοσμίως γνωστό επιτάφιο που λέει “Ελπίζω για τίποτα. Δεν φοβάμαι τίποτα. Είμαι ελεύθερος”.

Αφού υποβάλλουμε τα σέβη μας στον σπουδαίο συγγραφέα, περπατάμε μέσα από διάφορα σοκάκια και κρυμμένους μικροσκοπικούς δρόμους για να φτάσουμε στην εκκλησία του Αγίου Μηνά, ενός από τους μεγαλύτερους καθεδρικούς ναούς στην Κρήτη. Μια βόλτα μέσα από δύο από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της πόλης, και την αγορά ψαριών, με τους διάδρομους τους που γεμίζουν με έντονη ενέργεια, επιτρέποντας μας να εστιάσουμε και να καταγράψουμε τον παλμό της πόλης μέσω του φακού μας.

 

Η επόμενη στάση μας βρίσκεται στη διάσημη πλατεία των Λιονταριών στο κέντρο του Ηρακλείου, με τις καφετέριες και τα εστιατόρια, το σημείο συνάντησης όλων των κατοίκων. Μόλις απέναντι από την πλατεία συναντάμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Τίτου, ίσως την παλαιότερη εκκλησία του Ηρακλείου, ένα κτίριο νεοκλασικής φύσης με έντονο εκλεκτικισμό και πολλά ανατολίτικα χαρακτηριστικά.

Επαγγελματίας ή ερασιτέχνης – μια εκδρομή για όλους τους φωτογράφους

Η ημερήσια εκδρομή μας περιλαμβάνει επίσης μια επίσκεψη στο Δημαρχείο, τη Λότζια, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο κομψά αρχιτεκτονικά μνημεία της Ενετικής περιόδου. Στη συνέχεια θα κάνουμε  μια βόλτα κατά μήκος του φρουρίου του Κούλε, το “Castello a Mare”, ένα από τα πιο γνωστά και τα αγαπημένα μνημεία της πόλης και το σύμβολο του Ηρακλείου, το οποίο εξακολουθεί να στοιχειώνεται από θρύλους που υποστηρίζουν ότι οι Κρητικοί επαναστάτες υπέστησαν τρομερό βασανισμό στα υγρά, σκοτεινά δωμάτιά του. Είτε είστε έμπειρος είτε ερασιτέχνης φωτογράφος, ανεξάρτητα από τη φωτογραφική σας μηχανή ή τον τρόπο που βγάζετε φωτογραφίες, αυτή η περιήγηση στους δρόμους της πόλης θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία που θα επισημάνει λεπτομέρειες αόρατες στο μη εκπαιδευμένο μάτι, αποκαλύπτουν τα καλύτερα σημεία κατά τη διαδρομή και πολλές ευκαιρίες για δημιουργικές λήψεις. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα  είναι πάντα ένας επαγγελματίας φωτογράφος  μαζί μας που μας δείχνει πώς να απαθανατίσουμε το όμορφο περιβάλλον της πόλης, πώς να εκθέσουμε, να συνθέσουμε και να ρυθμίσουμε τις ρυθμίσεις της κάμερας για καλύτερα αποτελέσματα. Θα πάρουμε πολλές συμβουλές για τη φωτογραφία και στο τέλος της περιοδείας θα έχουμε εικόνες που θα μοιάζουν με καρτ ποστάλ και θα συμπεριληφθούν στο άλμπουμ φωτογραφιών μας. Η μέρα μας τελειώνει με μια επίσκεψη στο Ενυδρείο στις Γούβες.Το ενυδρείο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία της Ελλάδας, ένα θαλάσσιο πάρκο για έρευνα, εκπαίδευση, πολιτισμό και αναψυχή. Τα εκθέματά του επικεντρώνονται στη θαλάσσια πανίδα της περιοχής της Μεσογείου και περιλαμβάνουν θαλάσσιους οργανισμούς από 250 είδη σε περισσότερες από 60 δεξαμενές. Ελάτε λοιπόν να ταξιδέψετε μαζί μας σε μια μοναδική φωτογράφηση του Ηρακλείου και να απολαύσετε μια αξέχαστη εμπειρία που θα απεικονίζεται στις φωτογραφίες σας για μια ζωή!

 

PHOTOS